A végső megoldás: a takarékosság nagyágyúja, a kazánok Ferrarija!

Végre egy kazán, ami mindent tud!

Ez egészen egyszerűen fogalmazva a legjobb megoldás, mert:

 • Olcsó tüzelőanyaggal működik.
 • Majdnem mindent eléget, amivel csak tüzelni lehet.
 • Automatikus adagolású, 5-7 napig(!) működik egy töltéssel.
 • Magas, akár 90%-os hatásfokú.
 • Környezetbarát.

Lehet olyan, hogy egy vegyes tüzelésű kazán minden igényedet ki tudja elégíteni? No jó, kávét azért nem főz, de tűnődtél már azon, mennyi pénzt és fáradságot spórolnál, ha egy kazán a gázfűtés komfortját adná csaknem fele akkora költséggel? Nos, lehet, hogy az ilyen kompromisszumok nélküli vágyakozás fantasztikus regénybe valónak hangzik, de ez a valóság. Lássuk, hogyan lehet mindez!

Nagyágyúval a hideg ellen: Az EKO-KARBON automata kazán bemutatkozik.

Az EKO-KARBON automata kazánok magas hatékonyságú, környezetbarát fűtőegységek, melyekben az égési folyamat szabályozottan, füst képződése nélkül zajlik. A káros anyag képződés nem éri el a megengedett norma töredékét sem.

A magas hatásfok mágiája

A kazán egyik trükkje, hogy az égési folyamat egy öntöttvas rózsában zajlik a lehető legoptimálisabb égési feltételek mellett. Ez magas hatásfokot jelent, azaz a tüzelőanyagból a lehető legtöbb energiát képes kinyerni. Az intelligens vezérlőegységnek köszönhetően ráadásul pontosan annyi tüzelőanyag ég, amennyire szükség van a vezérlő egységen vagy a szobatermosztáton beállított hőmérséklet eléréséhez.

  De hogyan működik?

Biztonságos automatikus adagolás

Ugye milyen kellemetlen, ha néhány óránként le kell menned a pincébe rakni a tűzre? És éppen akkor, mikor a Forma-1 futamot nézed, vagy kedvenc focicsapatod meccsét nézed a TV-ben? Na, ennek az "kellemes" élménynek az EKO-KARBON kazán használatával búcsút mondhatsz! Ez ennek a kazánnak az egyik legnagyobb előnye.
Ha ezt a kazánt használod, nem kell őrködni a tűz felett néhány óránként lejárogatva a pincébe. A kazán akkor is teljesen automatikusan működik, ha alszol vagy akár ha napokig nem is vagy otthon! Egyszer megpakolod, és napokig hozzá se kell nyúlnod!
Így teljes a kényelem. Mintha gázzal fűtenél.

  És milyen ez az adagoló?

Felhasználható tüzelőanyagok

Az EKO-KARBON automata kazánban így vagy úgy gyakorlatilag minden elégethető, amivel tüzelni lehet. Automatikus adagolójával alkalmas feketeszén, barnaszén, pellet, faapríték, fűrészpor, DIN+ minősítésű pellet, vagy ezek keverékeinek az elégetésére. A tüzelőanyagok szemcsemérete 5-25mm, szén esetén 5-30mm-es.

És végül annak, aki nem aprózza el a dolgokat: az égéstéren elhelyezett ajtón akár 20cm átmérőjű és 50cm hosszú fahasábokat, háztartási papírhulladékot is elégethetünk. Ha az égéstérbe közvetlenül elhelyezett fahasábok vagy papírhulladék elégetésével a kazán biztosítani tudja a vezérlőegységen beállított hőmérséklet elérését, addig a vezérlőegység nem adagolja az égéstérbe a tárolótartályban elhelyezett tüzelőanyagot.

Hosszú üzemidő

Az EKO-KARBON kazán egyszeri feltöltéssel akár 5-7 napig üzemel. A hamut általában 8-10 nap után kell eltávolítani, a felhasznált tüzelőanyagtól függően. Ezzel már közel olyan komfort biztosítható, mint a gázzal való fűtéssel.
Az elektromos áramszolgáltatás hosszabb kimaradása, vagy az adagoló meghibásodása esetén a kazán tud hagyományos, vegyes tüzelésű üzemmódban is működni.

Rugalmas felhasználhatóság

Ez a kazán típus egyaránt alkalmas zárt vagy nyitott rendszerű, vizes központi fűtéses rendszerben történő használatra. Mindenféle épület fűtésére ajánlott: kiválóan alkalmas családi házak, üzletek, bevásárló központok, üzemek, gazdasági épületek, mezőgazdasági egységek, garázsok fűtésére. Használati melegvíz előállítására is kitűnő megoldás.

  Látni szeretném, milyen teljesítményben vannak, mik a technikai paramétereik!

Kényelmes kezelhetőség

Automata kazán A beépített elektronikus vezérlőegység működése során figyelembe veszi a használt tüzelőanyag típusát és az időjárási körülményeket is. Ezek ismeretében optimális égési folyamatot tud biztosítani, amellyel maximális hatásfokot érünk el. Vezérli a használati melegvíz keringető szivattyúját, az adagolási folyamatot, ellenőrzi az adagolóban lévő tüzelőanyag hőmérsékletét. Csatlakoztatható hozzá szobatermosztát, valamint alkalmas hőcserélős bojler vezérlésére is, mellyel előállítható a használati melegvíz.

  Mi mindent állíthatunk be a vezérlőn?

Kiváló minőség

Az EKO-KARBON automata kazánok elsőosztályú anyagból készülnek.
Garancia:
 • Hőcserélő kazántest - 5 év
 • Öntöttvas tőke, csiga, motor, ventillátor és vezérlő egység - 2 év

  Hogyan készül a kazán, mi biztosítja a jó minőséget?

Összefoglalásként: 12 ütős érv, ami miatt érdemes EKO-KARBON kazánt beszerelned:

 • Nagyon olcsó energiaforrás, a gáznál akár 50%-al olcsóbb fűtési lehetőség.
 • Környezetbarát.
 • Mikroprocesszor által vezérelt égési folyamat.
 • Automatizált működés.
 • Egyszerű és gyors kiszolgálás és kezelhetőség.
 • Egyszeri feltöltéssel akár 5-7 napig üzemel.
 • Folyamatos teljesítményszabályozás.
 • Magas, csaknem 90% hatásfok.
 • Többféle tüzelőanyag felhasználásának lehetősége (barna- és feketeszén, pellet, fűrészpor, DIN+ minősítésű pellet, faapríték, stb.)
 • Kis helyigény, jobb vagy bal oldali tartályos kivitelezés.
 • Egyszerű letisztult forma.
 • Hosszú élettartam.

Hű, ez nagyon érdekel, vennék is belőle...!

Csak add meg valamilyen elérhetőségedet és a megrendeléseidet,
munkatársunk hamarosan keresni fog:

Referenciák